De stichting en het bestuur

Het openluchtspel Baak wordt sinds 1990 iedere 3 jaar georganiseerd door Stichting Openluchtspel Baak. Een openluchtspel is een groot toneelstuk dat in de open lucht gespeeld wordt en waarbij niet alleen spelers en figuranten uit Baak en omgeving een rol spelen, maar ook levende have zoals vee en huisdieren. Ook wordt er rijdend materieel, authentiek gereedschap en huishoudelijk gerei gebruikt.

In Baak worden de stukken grotendeels in het Achterhoeks dialect uitgevoerd. De eerste uitvoeringen waren op het terrein van Huize Baak, maar sinds 2005 zijn we te vinden op het terrein van de fam. Hebben aan de Schooldijk in Baak. Op deze site vindt u informatie over de stukken die we tot dusver hebben opgevoerd en ten tijde van een uitvoering uiteraard actuele informatie over het stuk, de locatie en de kaartverkoop.

Het bestuur anno 2023 bestaat uit:
Voorzitter: Marcel Boender
Secretaris: Marieke Klein Lenderink
Penningmeester: Henk Holtermann
Leden: Marry Potjes, Vincent Hermans, Dini Compas en Rob Besselink

Verder zijn er ca. 110 vrijwilligers actief waaronder: een spelersgroep met 3 regisseurs, een bouwploeg, een kledingcommissie, een licht- en geluidploeg, een ploeg voor hand- en spandiensten, een cateringploeg, een grimeer- en kapteam, een TAC (terreinaankledingsclub) en een fotograaf.

Onze website wordt gesponsord door CoBITS, de internet coöperatie. 

http://www.cobits.nl