Huidige openluchtspel

Het openluchtspel wat dit jaar opgevoerd gaat worden heet: “t Was nog nooit zo duuster….”. Het is een modern stuk en gaat over het melkveebedrijf van Albert en Joke Tamming uit Baak. Vader heeft vreselijk last van zijn knie en het werk op de boerderij wordt steeds zwaarder voor hem. Zijn 2 zonen Kevin en Dennis hebben wel oren naar opvolging, maar Dennis wil eerst nog een tijdje naar Australië, dus het werk komt op Kevin neer. De beide broers zijn het samen dus echt niet eens met elkaar. Het bedrijf is ook niet groot genoeg voor 2, dus zullen er investeringen gedaan moeten worden zoals een melkrobot en extra grond. Maar hoe kom je er aan en aan het geld wat er voor nodig is? Allemaal zaken wat je niet tussen de soep en de aardappels door even bedenkt.

Ondertussen studeert dochter Merel in Groningen en komt ieder weekend thuis met een tas vol vuile was. Ze heeft het goed naar de zin in Groningen en ontmoet daar hele interessante mensen die ook wel een keer bij haar thuis willen komen kijken. Of ze daar nu zulke onschuldige bedoelingen mee hebben? Dat is nog maar de vraag….

Verder hebben we nog opa Gerard en oma Sini. Oma Sini gedraagt zich nogal vreemd de laatste tijd en opa heeft het er maar wat druk mee om haar in het gareel te houden. Dat brengt soms droevige, maar ook wel heel grappige situaties met zich mee.

Uiteraard is er ook een heel nieuwsgierige buurvrouw Bertha, die het naadje van de kous wil weten over alle perikelen op de boerderij, en buurman Hendrik die ja en amen zegt…

De jongeren van de keet, de boswachter, een houtkoopster, een uitbundige vriendin van moeder Joke, een loverboy en vele anderen die op het erf voorbij zullen komen. Veel spektakel met herkenbare plattelandsperikelen. Een leuk stuk voor een mooie avond uit!

Welke supersterren uit de regio hebben wij kunnen contracteren om hieraan mee te doen?

Albert Tamming: Gerrit Luesink uit Toldijk

Joke Tamming: Annet Harenberg uit Baak

Opa Gerard: Fons Jansen uit Baak

Oma Sini: Harriët Peters uit Baak

Dennis: Roy Mennink uit Baak

Kevin: Arno Jansen uit Baak

Merel: Sabine Kool uit Toldijk

Buurman Hendrik: Albert Jansen uit Bekveld

Buurvrouw Bertha: Mariët Nieuwenhuis uit Toldijk

en verder zult u de volgende mensen op het toneel zien verschijnen: Jaap Compas, Robert ter Maat, Joop Verschure, Gerrit Borgman, Leon Schooltink, Tom Nieuwenhuis, Kim Nieuwenhuis, Marieke Klein Lenderink, Gerard Uenk, Bjarne Hermans, Gijs Besselink, Maik Schiphorst, Gerard Uenk, Jelle Koedam, Fleur Langeweg, Lise Schooltink, Willem te Kamp, Josja van Mierlo en Willy Verhey en nog een aantal kinderen uit de regio.

De uitvoeringen zijn op 27, 28 en 31 mei, 2 en 3 juni 2023. Aanvang is 19.30 uur. Het terrein is geopend vanaf 18.00 uur. Locatie: Schooldijk 6 in Baak